Woensdagavond 16 september 2015: Netwerkers over netwerken

Terug naar vorige pagina

Woensdagavond 16 september: Netwerkers over netwerken

Tijdens de JBN Drenthe bijeenkomst van 16 september in Hotel Hegen te Wezup zijn de leden en hun introducés geïnformeerd over de resultaten naar de motieven van Drentse ondernemers om te netweken. In totaal hebben 39 ondernemers meegedaan aan het onderzoek, waarvan 70 procent ondernemers waren bij JBN Drenthe, de andere ondernemers kwamen uit Drenthe maar zijn geen lid van JBN Drenthe. Daarom zijn de resultaten van dit onderzoek vooral te generaliseren voor de leden van JBN Drenthe, maar niet perse voor andere ondernemers uit Drenthe. Toch waren er interessante bevindingen.

Resultaten onderzoek Netwerken in Drenthe

Uit dit online onderzoek kwam onder andere naar voren dat ondernemers die langer dan 5 jaar ondernemen hun pitch meer voorbereiden dan ondernemers die dit niet doen. Dit kan erop duiden dat een goede pitch toch erg van belang is en dat ondernemers die al langere tijd ondernemen zich hiervan meer bewust zijn, of dat het erg lastig is om je pitch onder de knie te krijgen.

Een andere interessante uitkomst was dat ondernemers die langer dan vijf jaar ondernemen meer opzoek zijn naar mogelijke leveranciers dan ondernemers die korter dan vijf jaar ondernemen.

Een andere interessante uitkomst is dat veel netwerkers wel een zoekvraag voorbereiden, maar niet altijd de gelegenheid hebben om deze te stellen.

Deelnemers van het onderzoek en JBN Drenthe leden ontvangen alle resultaten op de e-mail.

Na de resultaten bespreking is er kort gediscussieerd over een oplossing voor het stellen van de zoekvraag en netwerken in het algemeen.

Met deze kennis in huis kunnen de ondernemers hun strategie op een andere netwerkbijeenkomst aanpassen. Wil jij deze kennis ook, word dan lid van JBN Drenthe

De borrel

Uiteraard is er na de presentatie en discussie nagepraat aan de bar van Hotel Hegen waarna iedereen op zijn eigen tijd weer richting thuis vertrok.

Als je er niet bij was heb je beslist iets gemist! Gelukkig kun je volgende maand 15 oktober alsnog komen netwerken dan gaan we het hebben over Efficiëncy.

Printen
 Juli 2018 
ZoMaDiWoDoVrZa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Toon huidige maand