12 mei 2016: Subsidies en Crowdfunding

Terug naar vorige pagina

Donderdagavond 12 mei 2016 organiseerde JBN Drenthe een avond gericht op subsidies en crowdfunding. Een zeer nuttige informatieavond die gepresenteerd werd door Erwin Hemme van Subsidieland en Bas Hansma van Collin Crowdfunding.

Erwin Hemme - Subsidieland
Erwin Hemme van Subsidieland heeft ons allemaal informatie kunnen geven in de wereld van subsidies. Hier kwamen onderwerpen aan te pas, zoals:

•Waarom de overheid subsidies verstrekt
•Wie zijn de meest voorkomende subsidieverstrekkers
•Hoe je een voorschot kan aanvragen en hoe deze procedure in z'n werk gaat
•Wanneer je zo'n aanvraag indient en waar de aanvraag uit bestaat
•Subsidiabele kosten en hoogtes van de subsidie
•Bepaalde regelingen, zoals de WBSO, MIT, KEI, etc.

Een zeer interessante wereld waar Erwin Hemme van Subsidieland je alles over kan vertellen en je hierin volledig begeleidt als je bezig bent om een subsidie te regelen.


Bas Hansma - Collin Crowdfund Crowdfundcoach
Bas Hansma nam het stokje over van Erwin en bracht ons helemaal in de wereld van crowdfunding. Bas is werkzaam bij Collin Crowdfund wat sinds juni 2014 live is gegaan, maar ontzettend gegroeid is in de afgelopen 2 jaar.

Zo heeft Collin Crowdfund 12 medewerkers op de service desk, ca. 30 coaches en een landelijke dekking. Zo kunnen ze elke ondernemer de ruimte bieden via serieuze investeerders.

Bas vertelde ons hoe men zich kan aanmelden als ondernemer en aan welke eisen je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de crowd. Dit beeldde hij uit via een diagram betreffende het aanvraagproces. Ook legde hij ons uit hoe de andere kant van crowdfunding werkt en wat je dus als investeerder kan verwachten. Het lijkt erop dat in de toekomst veel externe leningen via crowdfund zal verlopen in plaats van de traditionele bank. Deze lijnen in een grafiek jn in de afgelopen jaren al dichterbij gekomen en zullen elkaar in de toekomst wellicht kruizen. Een mooie toekomst dus voor Collin Crowfund.

Bent u er niet bij geweest? Houd dan JBN Drenthe in de gaten en meldt u aan voor de volgende meeting!
Printen
 Juli 2018 
ZoMaDiWoDoVrZa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Toon huidige maand