13 Oktober 2016: Netwerken -

Klik voor een vergroting

Terug naar vorige pagina

"De 5 W's + H" 

Deze donderdagavond stond ik het teken van netwerken. Daarbij gingen we op zoek naar antwoorden op de vragen: wie, wat waar, wanneer, waarom en hoe? Iets wat genoeg vullend is voor een mooie avond!

Spreekster van deze avond was Carin Roelands. In een gezellige setting, waar wij allen rond om de tafel zaten, deed zij de inleiding. 
Er wordt ons uitgelegd wat het verschil is tussen een dialoog en een discussie. Dit zijn twee verschillende onderwerpen. 

In het geval voor vanavond betrof het een dialoog. 

Vier pijlers

Aan de hand van de volgende vier punten op het gebied van netwerken liep ze de avond grotendeels met ons door. Deze punten waren:

  • Vertellen (persoonlijke piekervaring)
  • Voorbeelden / dromen (wat zou je willen wensen / dromen)
  • Vernieuwen (wat is er nodig?)
  • Verwezenlijken (welke concrete stappen wil je maken?)

Bij het eerste onderdeel "Vertellen" mocht iedereen zijn of haar piekervaring op het gebied van netwerken vertellen. Ieder verhaal is mooi en boeiend en bijna iedereen heeft wel een piekmoment gehad in het verleden voor zijn of haar bedrijf. 

Hierna werden er voorbeelden gevraagd  waarin je mocht aangeven wat je nog zou willen wensen. Wat je dromen zijn op het gebied van je bedrijf en wat je wensen zijn. Uiteraard komen hier veel veelzijdige antwoorden naar voren. En voor een ieder is dit altijd weer anders. 

Bij vernieuwen en verwezenlijken werd de nadruk steeds meer op JBN zelf gelegd. Wat doet JBN voor jou, wat heeft JBN voor jou betekent en waar willen wij met z'n allen naar toe in de toekomst met JBN? Ideeën kwamen over en weer over hoe het nu gaat en wat er gemist wordt. Maar ook of JBN voor jou direct opdrachten heeft opgeleverd of dat dat op lange termijn is gebeurd. 

Conclusie

Al met al was deze avond zeer inspirerend en motiverend. Iedereen zat zo volop in de ideeën voor o.a. JBN, waardoor deze avond, later dan normaal, eindigde in een soort mooie brainstormsessie! Dit zette zich uiteraard nog even voort aan de bar onder het genot van een nootje en een drankje!  

Printen
 Juli 2018 
ZoMaDiWoDoVrZa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Toon huidige maand